afbeelding van Tess
Geplaatst door

Tess

Donald Trump in 60 minutes

In het programma "60 Minutes," interviewt Scott Pelley Donald Trump.

Donald John Trump (New York, 14 juni 1946) is een Amerikaans vastgoedmagnaat, ondernemer, schrijver en televisiepersoonlijkheid.

Hij is de directeur en voorzitter van The Trump Organization en de oprichter van Trump Entertainment Resorts. Trump is een beroemdheid geworden vanwege zijn promotie-inspanningen, carrière, verschijningen in de media en boeken. Hij was de presentator van The Apprentice, een Amerikaans televisieprogramma op NBC.

Trump is de zoon van Fred Trump, een vastgoedontwikkelaar uit New York. Toen Donald Trump naar de Wharton Schoolvan de Universiteit van Pennsylvania ging, werkte hij voor het bedrijf van zijn vader, Elizabeth Trump & Son, en in 1968 sloot hij zich officieel bij zijn vaders bedrijf aan. Hij kreeg de macht over het bedrijf in 1971 en veranderde de naam in The Trump Organization. Trump is nog steeds een belangrijk persoon binnen de Amerikaanse vastgoedhandel en een mediapersoonlijkheid.

Op 16 juni 2015 stelde Trump zich officieel kandidaat voor de presidentsverkiezingen van 2016 als Republikein. Het eerste stadium van zijn campagne bracht hem veel populariteit, tot verontrusting van de leiders van de Republikeinse Partij. Sinds het einde van juli 2015 staat hij bovenaan in de peilingen voor de Republikeinse nominatie.